Blog Islamboekhandel.nl

Het Plezier van Islamitisch Speelgoed

Een van de grootste voordelen van islamitisch speelgoed is de mogelijkheid om samen te leren en te spelen. Ouders, grootouders en verzorgers kunnen deel uitmaken van deze vreugdevolle ontdekkingsreis.
Meer lezen

Wanneer is de Ramadan in 2024? Belangrijke Data en Betekenis

Het begin van de vastenmaand Ramadan in 2024 begint op maandagochtend 11 maart 2024 en eindigt waarschijnlijk op dinsdagavond 9 april 2024, maar houd er rekening mee dat de exacte datum kan variëren afhankelijk van de maanwaarnemingen.Eid al-Fitr, ook bekend als 'Suikerfeest' of 'Bayram', zal naar verwachting starten op woensdag 10 april 2024. 
Meer lezen

Boeken van Yasmin Mogahed

Boeken hebben de kracht om onze geest te openen, onze gedachten te vormen en onze harten te raken. Als het gaat om hedendaagse schrijvers die deze kracht begrijpen en gebruiken om diepgaande inzichten te delen, staat Yasmin Mogahed hoog in het vaandel. 
Meer lezen

Gebedskleed Top 10

Top 10 Gebedskleed Islamitische gebedskleden zijn er in verschillende soorten en maten. Ze variëren in design, materiaal, kleur en grootte. Hieronder staan de top 10 populairste gebedskleden. 1. met Rugleuning €19,95 BESTEL 2. Omar & Hana €9,95 BESTEL 3. met Kaaba Patroon €24,95 BESTEL 4. Dik & Zacht €8,00 BESTEL 5. Zelf Inkleuren €14,95 BESTEL...
Meer lezen

Beste Nederlandse Koran Vertaling

De Koran heeft anno 2023 meerdere zeer goede Vertalingen van de Koran in het Nederlandse Taal. Bij meerdere vertalingen hebben gerenommeerde geleerden en vertalers zich gebundeld en samen tot een vertaling gekomen die in de loop der jaren steeds weer verbeterd is. Hieronder zullen wij alle vertalingen rangschikken op best verkocht. Bij elke vertaling...
Meer lezen

Ramadan boeken Top 10

De Ramadan is in aantocht en de tijd is aangebroken om jezelf te verdiepen in deze heilige maand. We hebben de boeken op een aantal punten vergeleken en zo tot een ranglijst gekomen. 
Meer lezen

Islamitische speelgoed

Islamitische speelgoed en spellen zijn een geweldige manier voor kinderen om zich te verbinden met hun islamitische identiteit en te leren over islamitische waarden en culturele tradities. Deze speelgoed en spellen zijn ontworpen om kinderen te helpen de islamitische waarden en verhalen te begrijpen.
Meer lezen

Islamitische Namen Deel 1: Meest gebruikte islamitische Namen

Hieronder vind je de meest gebruikte/populaire islamitische namen van Nederland. Zit er geen naam tussen die je mooi vind? Je vind hieronder ook een link naar een islamitische Namenboeken waarin een uitgebreid lijst staat aan namen met betekenis. We hebben ze gesorteerd onder meisjes en jongensnamen.Meisjes:  Noor Lina Amira Maryam Bibi Nisa Fatima Amina Inaya...
Meer lezen